Į pradžią » Projects

Bubble your City | Burbuliatorius

22 April 2012 50 komentarai(-ų)

Autorius: Laimikis.lt

Burbuliatorius (Bubble your city) is an annual and periodic open-source urban event, which takes place in different world cities on the same day, every second Monday, at 18.30 (local time) in summer and September. The aim of the event is to revitalize deactivated public spaces and to encourage citizens to explore the potential of public spaces by developing non-commercial scenarios of their use and sharing the local experience with other cities.

“Laimikis.lt” group has initiated this event in 2009, and more than 17 Lithuanian cities, as also London, Edinburgh, Aberdeen, Birmingham, Dublin, Ulm, Neubrandenburg, Stuttgart, Copenhagen, Svelvik, Chicago & Barcelona were bubbled since then: 352715, 14, 13+1, 12, 11, 1o, o9, o8, o7, o6, o5, o4, o3, o2, o1.

All you need is to bring soap bubbles to the announced place in your city and to bubble it. We also spread a receipt for huge soap bubbles. Don’t forget an extra bottle and a smile for a passer-by, just in case! If your city is not on the list, which we announce here, at Laimikis.lt & on Facebook, please contact us: laimikis[eta]laimikis.lt, and become an ambassador of this event in your city!

Join us at:
Burbuliatorius FB page;
Flickr-pool (flickr-blog).

“Burbuliatorius” – tai reguliarus miesto žaidimas, kuris vyksta visą vasarą ir rugsėjį, kas antrą pirmadienį, 18.3o, Lietuvos ir užsienio miestuose. Šio renginio ypatumas yra ne tik jo periodiškumas, bet ir tai, kad jis vyksta daugiau 15 Europos miestų vienu metu.

“Burbuliatoriaus” tikslas – atgaivinti viešąsias miesto erdves, paskatinti miestelėnus eksperimentuoti, ieškant naujų viešųjų erdvių naudojimo būdų, bei sukurti paralelinį įvykį, kurio dalyviai, gyvendami skirtinguose miestuose, galėtų dalintis erdvių gaivinimo patirtimi.

Tai atviras įvykis, ir sudalyvauti jame gali kiekvienas norintis. Tereikia atsinešti muilo burbulų indelį (sau ir praeiviui) į paskelbtą vietą ir “užburbuliuoti” ją kartu su kitais miestelėnais. Burbuliuojančių miestų ir vietų sąrašas skelbiamas savaitę prieš renginį Laimikyje ir Facebooke. Kviečiame dalintis burbuliuojančių miestų epizodais augančioje Flickr-grupėje!

Nuo 2oo9 m. renginyje dalyvauja daugiau nei 17 Lietuvos miestų (Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Gargždai, Utena, Panevėžys, Alytus, Mažeikiai, Marijampolė, Druskininkai, Kupiškis, Kėdainiai, Biržai, Prienai, Rokiškis, Rietavas, Kretinga, Jurbarkas, Palanga, Vilnius ir kiti), o taip pat Londonas, Birmingemas, Ulmas, Neubrandenburg’as, Svelvikas, Dublinas, Edinburgas, Kopenhagoje ir kt. Žinutė apie burbuliuojančius Lietuvos miestus pasiekė net Bombėjų:

Prisijunkite prie iniciatyvos:
Burbuliatoriaus FB puslapis;
Flickr-pool (flickr-blog).

Iniciatorių kontaktai:
+ (lt-kodas)67407382 (Jekaterina L.)
+ (lt-kodas)65210123 (Julius N.)

Šis miesto žaidimas buvo inicijuotas ir yra globojamas VŠį “Laimikis.lt”. Siekiant apsaugoti šį miesto bendruomenėms ir viešosioms miesto erdvėms skirtą renginį, “Burbuliatorius” užregistruotas kaip prekės ženklas. Norėdami surengti “Burbuliatorių” savo mieste, parašykite mums:
laimikis@laimikis.lt. prisistatykite, praneškite tikslią įvykio vietą ir tapkite “Burbuliatoriaus” ambasadorumi savo mieste! Tai galite padaryti ir FB grupėje (žr. instrukciją).

other-burbuliatorius

Apie “Burbuliatorių” rašė ir darė reportažus: LRT (labas rytas), delfi.tv, LRytasTV, Balticum tv, “Opus 3”, “99 fm”, Sekundė.lt, “15min” laikraštis ir tv, alfa.lt, “Vilniaus diena” (2oo9 o7 29), “Verslo žinios” (2oo9 o7 o8), Klaipėdos rajono laikraštis “Banga”, Kauno žinios, [cityout.lt], Kauno blogas, Kauno žinios (ačiū už palaikymą!), etaplius.lt” target=”_blank”>etaplius, Miesto IQ, Sostinė (2o1o o8 27 ir 2o11 o8 27), Bombėjaus “MiD Day“, Londonietė, Šilutės naujienos ir daug-daug kitų. Po flickr HQ pasirodusios žinutės apie “Burbuliatorių”, rašo ir užsienio blogai: fredflare.com.
Apie Laimikis.lt rengiamas “Vėjo pakavimo” akcijas rašė ir darė reportažus: Lietuvos Ryto “Sostinė” (2oo8 o8), rodė delfi.tv (2oo9) ir kt.

“Burbuliatorius” yra tiesioginė kito mūsų projekto, “Vėjo pakavimo“, tąsa. 2oo8 metais gaivinome įvairias miesto vietas surengdami trumpalaikes intervencijas – užtvindydami miesto erdves
milžiniškais burbulais.

Pirmąjį “Vėjo pakavimą” inicijavome rugpjūčio 2oo8 prie Baltojo tilto, po to pradėjome “burbulų gastroles” Lietuvos miestuose ir festivaliuose [Vilnius, Širvintos, Kaunas]. Dabar organizuojame “Vėjo pakavimo” akcijas ypatingomis progomis (pvz. per Gatvės muzikos dienas, o-Test, arba per Bliuzo naktis ir pan.).

Mes laisvai platiname “Vėjo pakavimo” (milžiniškų muilo burbulų) skysčio ir įrankių gaminimo receptą – bet nepritariame mūsų eksperimentų rezultatų panaudojimui komerciniais tikslais. Nemažai eksperimentavome su įrankiais ir skysčiais, todėl skelbiant šį receptą prašome palikti nuorodą į Laimikis.lt.

50 komentarai(ų) | comments »

  • Michael sako (said):

    Hey, it is grate to find it here; I was there, it was supe!! And shot a lot of picture, by flickr I have some posted (one sample , I hope I can find at this page more events like this!!

  • Michael sako (said):

    It is me again
    Sad my sample did not shown, here the link: http://www.flickr.com/photos/7802077@N05/3771961697/in/photostream/

  • Laimikis.lt (author) sako (said):

    Michael, we are happy to find out, you have been there!
    If only you are in Vilnius on Aug.24 day, 18.3o, welcome to the same place and let’s bubble the city again :)

  • Michael sako (said):

    Hi, yes I was there, it was great again, made a lot of pictures. It is a fantastic event! http://www.flickr.com/photos/7802077@N05/3853626018/

  • Beata sako (said):

    Jei nori surengti “Burbuliatorių” savo mieste ,reikia kažkokių savivaldybės leidimų? :)

  • Eitnė sako (said):

    Beata, nereikia. Juk ne mitingą ar piketą darai – pasirenki populiarią vietą ir sukvieti žmones.Tik siūlau iš patirties, reikia truputį paaiškinti formatą kviečiant, o tai žmonės tikisi, kad pavaišinsi, palinksminsi ir dar namo parsinešt ką nors įdėsi.

  • Laimikis.lt (author) sako (said):

    Priklauso nuo to, ar dalyviai tik burbuliuos:
    tais atvejais, kai numatomi pvz. muzikantai, būtų gerai
    sužinoti jų garso lygį ir jei aparatūra galinga – derinti su savivaldybe.
    Nors pats “Burbuliatoriaus” formatas prašosi labiau švelnių akustinių
    variantų, kuriems leidimo nereikia :)

  • Beata sako (said):

    Ačiū už atsakymą!
    Manau ateityje prie “Burbuliatoriaus” prisijungs Pabradė :)

  • kadabra sako (said):

    Sveikas, pasikeites Laimikis :)

  • Živilė sako (said):

    Atvažiuokit į Anykščius!!! :))) Mes irgi norim burbulų :)))))))))

  • vejai sako (said):

    Sveiki, senokai bebuvau užsukus. Vakar perverčiau žurnaliuką vaikams “Bitutė” ir užtikau ten nedidelį straipsnelį apie burbuliatorių su keliom nuotraukom, tai ta žinia pasidalint ir atėjau :)

  • Laimikis.lt (author) sako (said):

    o, smagios žinios, ačiū!
    ir jus-tave džiugu matyti :)

    jei ne draugai-pažįstami, taip ir
    nežinotume apie pasirodančius straipsnius!
    tikiuosi, mažiems skaitytojams patiks :)

  • vejai sako (said):

    dar radau (ką tik) mokyklos fronte…su savo daryta nuotrauka iš poolo. Atvirai kalbant nesu tikra ar man patinka kai iš ten imamos ir be jokio atsiklausimo viešai laisvai naudojamos nuotraukos. Tas pats buvo su 15 min. Įdėja populiarinama, tas taip, o bet tačiau…kažkas kirba.

  • vejai sako (said):

    tiesa 15 min. autorystė buvo nurodyta, tai kiek kitaip, tiesiog sužinojau irgi atsitiktinai.

  • Laimikis.lt (author) sako (said):

    taip, periodiškai su tokiais dalykais, deja, susiduriame –
    nors kai dėl 15 min, nustebino, jie juk paprastai patys fotoreportažus daro.

    beje, kai žurnalistė iš Bombėjaus
    sumanė publikaciją apie Burbuliatorių,
    visa jos renkama medžiaga buvo autorizuojama,
    nors buvo naudojamos nuotraukos iš skirtingų autorių.

  • vejai sako (said):

    15min tai ten nematau didesnes problemos, čia kiek su emocijom “ant karštuju” parasiau – is tikruju ten buvo straipsniukas – kvietimas i burbuliatoriu ir foto is poolo, nurodyta kieno. Kaip ir reklama. Tik kad pati suzinojau toli po. O vas kas nutiko fronte, kad autoryste net ne anonimine, o nurodytos man visiskai nepazistamos pavardes, bandysiu issiaiskint. Parasysiu as jums į e-pasta detaliau, cia tegul lieka dziaugsmam. Grazus ir smagus dalykas, tik nesmagu kai susiduri su “nei suo, nei tuo…” ir nezinai kodel.

  • zhenia sako (said):

    As irgi pastebejau, kad pas mus autoryste nera pakankamai vertinama… noretusi tiketis, kad tai kada nors pasikeis. Juk dalintis smagu kai zinai, kad tavo darbas ir laikas vertinami :D

  • kadabra sako (said):

    pritariu wr, Burbuliatorius yra gerulis 2009! :)

  • Mystic-storm sako (said):

    Gal jau yra žinoma kada prasidės Burbuliatorius 2010?

  • Laimikis.lt (author) sako (said):

    Preliminari data buvo: Gegužės 31 d.,
    paskutinis pavasario pirmadienis.

    Bet priklausomai nuo orų ir pasiruošimo
    galime pradėti ir kiek anksčiau –
    bet kokių atveju, pirmadienį ;)

    Apie startą būtinai pranešime iš anksto,
    kad galėtų įsitraukti daugiau miestų :)

    ————————————
    Burbuliatorius yra ir facebooke

  • margariux sako (said):

    Aš jau ir labai laukiu šių metų burbuliatoriaus :)

  • Laimutė sako (said):

    Į mano blogą jau atklysta beieškantys burbulų receptų. Prognozuoju, kad gegužės nesulauksim ;))

  • Laimikis.lt (author) sako (said):

    Oh, Laimute, irgi bijome :]
    Kaip miesto įvykis Burbuliatorius
    greitai išsikvėps, jei jis neturės nusistovėjusios datos.

    Bet gal tikrai, pradėti balandžio mėnesį, o ne gegužės, kaip galvojome?

  • ieva sako (said):

    Sveiki, mane labai sudomino ši noustabi idėja ir norečiau paklausti ar šeis metais į Šiaulius atvyksite jei taip tai kur ir kada ? labai norėčiau pažiūrėti :)

  • Laimikis.lt (author) sako (said):

    ieva, sveika :)
    kadangi Burbuliatorius – tai paralelinis įvykis,
    kuris vyksta vienu metu skirtinguose miestuose,
    paprastai ieškome kitų miestų Ambasadorių –
    žmonių, kurie prisidėtų platinant žinią
    apie Burbuliatorių ir globotų šį
    renginį savo miestuose.

    Taip kad gal morėtum ne tik pažiūrėti, bet ir sudalyvauti? :)
    Pernai turėjome kelis ambasadorius Šiauliuose, ir renginys nors
    ir nedrąsiai, bet pradėjo vystytis. Taip kad pagalbos visada reikės.

  • ieva sako (said):

    na nežinau … mm… labai malonu būtų tačiau… O muo kelerių metų jūs ieškote sau pagalininkų ? na o jeigu negalėčiau padeti organizuoti renginio tai mielai prisidečiau prie žiūrovų tarpo :) Jūs paskelbsite vietą ir laiką ?

  • ieva sako (said):

    P.S ie ką man reiktų daryti ? :)

  • ieva sako (said):

    manau noriu prisidėti jei tik galimybės leis :)

  • Laimikis.lt (author) sako (said):

    Ieva, tarp mūsų ambasadorių yra ir moksleivių, ir studentų ir tėvų :)
    Viskas ten paprasta: tereikės pakviesti draugų ir pagalvoti, kaip dar paplatinti žinią apie Burbuliatorių: kuo daugiau žmonių, tuo įspūdingesnis vaizdas, o Šiauliuose pilna vietų, puikiai tinkančių Burbuliatoriui :) Įmesk mums laiškelį į laimikis[eta]laimikis.lt

  • ieva sako (said):

    oki doki imesiu jum laiškelį:D

  • Laimutė sako (said):

    Man rodos, pavasarį pilna džiaugsmo viduj, o išorėj (gamtoj) jis nelabai skuba reikštis… Taigi pati ta proga išleisti burbulais viską ką sukaupei viduj ir tuo pačiu papuošti aplinką, kol ji pati nepasipuošė ;)

    //čia aš už balandį, jeigu neaiškiai surašiau ;)

  • Laimutė sako (said):

    O kai pražys sakuros prie Baltojo tilto, darysim išvažiuojamąjį posėdį!

  • Laimutė sako (said):

    o, pamiršau dar vieną argumentą!
    Į jūsų renginius susirenka labai stilingi žmonės. Taip kad ne tik burbulai, bet ir apranga papuoš miestą. Bus pavasario koncentratas Lukiškėse ;)

  • vejai sako (said):

    Paskaičiau ir nežinau. Burbulai kaip patiko taip patinka, tik mano galvelėje tai susidėliojęs kai na daugmaž sezoninis, vasaros įvykis. Balandžiui aš dar nepasiruošus :D

  • Julius Narkūnas sako (said):

    Galvojame, kad ir toliau būtų gerai Burbuliatorių išlaikyti paraleliniu renginiu, kuriame dalyvauja keli miestai iš karto :)

    Burbuliavimo sesijos pradža: Gegužės 24 d.! Pirmadienį, kaip visada :)

    O balandį organizuosime Vėjo Pakavimo sesijas :)
    Viena iš jų, beje, bus Kaune, jau balandžio 18 d., kitus sukviestume Vilniuje. Laimute, kaip tau toks variantas?

  • as keksas sako (said):

    Super! Jau laukiau nesulaukiau – tvarkydamasi darbe radau muilo burbulu bonkute :)))

  • Laimutė sako (said):

    Na, aš tik dalyvė, tai nieko kito nelieka tik pasiduot ;P
    Vėjo pakavimas bus geriau negu nieko ;)

  • Mystic-storm sako (said):

    O kelintą valandą būtų Kaune tą balandžio 18 dieną? Ir ar tikrai vyks tada? ;]

  • 356 sako (said):

    Mačiau, kad Amfiteatre, 18 dieną, 18 val :-)

  • kadabra sako (said):

    Tai Burbuliatorius 2010 bus gegužės 24, kur visada? :)

  • Burbuliatorius - misija įvykdyta :) | Nestabdom sako (said):

    […] prieš kokį mėnesį ruošėmė keliauti į burbuliatorių – net nukeliavom į jį nepaisant žiauraus lietaus Tačiau jei žiaurus lietus nesutrukdė […]

  • Paskendęs burbuliatorius :) | Nestabdom sako (said):

    […] taip planavom, taip planavom, kad pirmadienį varysim į burbuliatorių, bet jau nuo ryto su Gvidu turėjom blogą nuojautą. O kur tokios neturėsi, kai už lango be […]

  • Laimikis » Blog Archive » PhotoJam: Burbuliatorius 15 sako (said):

    […] It was the hottest “Bubble the city” event in Lithuania. And it was fine weather in bubbling London and Ulm! As usually, we post links to your photo galleries :) More information on this urban event, which aims to reanimate public spaces through playful activities is here. […]

  • 356 sako (said):

    laukiu gegužės! :-)

  • VARNIAI burbuliavo su visa Lietuva « Varnių jaunimo centras sako (said):

    […] tas burbuliatorius? Kaip rašo puslapis http://laimikis.lt/vejo-pakavimas/ “Burbuliatorius” – tai reguliarus miesto žaidimas, kuris vyksta visą vasarą, kas antrą […]

  • Bubble sako (said):

    Hey, I have found you while searching for OooOOoobubblesooOooo :) Your bublicious project is real fun and the concept of it is deep! Check for this one, it’s also on bubbles: http://www.thebubbleproject.com/ :)

  • Raštelis | Note: we have moved to Laimikis.lt | Laimikis.lt sako (said):

    […] open group Laimikis.lt: or at one of our projects for public spaces and urban communities: • Burbuliatorius [FB group] • Web 0: Street Blog Web_0 : • Street Komoda [FB group] • Dispatchwork Lt […]

  • Colours of bubbles – THE Burbuliatorius | Lovely Vilnius sako (said):

    […] blowing! Oh, and yes, you should have an extra dry shirt for your kid:) Some more information is here and here are the fantastic pictures with the bubbled up […]

  • Ana sako (said):

    Kokia puiki iniciatyva, kuri turi tęstinumą ir skatina burtis ir bendrauti. Šaltomis žiemos dienomis jau pradedu svajoti apie Vilnių ir Katedros aikštę, pilną burbulų, balsų ir laimingų veidų:)

  • Alverdens borgerlyst: Finland - Borgerlyst sako (said):

    […] at udsmykke og bruge deres by på nye måder. Hver anden mandag hele sommeren igennem afholder de sæbeboble-dage i byens parker, hvor folk i hundredevis kommer og blæser bobler […]

Palik komentarą! |Leave your response!

Būk korektiškas! Be pykčio :)

Susikurk savo Gravatarą.

\