Į pradžią » Lucky Catch

Gatvės laimikiai | Lucky Catch: Eglė

14 April 2013 5 komentarai(-ų)

Autorius: Aleksandras-Raimondas

I meet Eglė when she was going from/through Sereikiškių parkas on last winter days. Graduated VDA student. Artist. Bike rider. Occasional folk dancer. Interesting smiling person.

Paskutinėmis žiemos dienomis sutikau aš tokią Eglę. Tiesa, ne pirmą kartą. Kartais ją matau ant Tauro kalno siautulingai šokant. Meninkas. Sako ją mieste gali išvysti minant dviratį šiltu metų laiku. Keliaujant prie jūros. Ar tiesiog besišypsant.

Ką tu veiki šiame gyvenime?
– Kartais atrodo, kad nieko ypatingo, bet kita vertus veikiu daug skirtingų dalykų. Bent šie metai tokie bandymų ir eksperimentavimo. Gal ne viskas vyksta taip, kaip norėtųsi, kartais pritrūksta entuziazmo ar dar kažko, bet šiuo metu jaučiu, kaip viduje daug kas keičiasi tai manau keisis ir veiklos, kuriomis užsiimu.

Tu baigei rodos VDA? -Taip, fotografija ir medijos menas

Ar yra kokia svajonė kurią galėtum pasakyti?
-Man sunkiai su svajonėmis. Dabar kaip matau, geriau nepasidalinti idėja iki kol jos nepradedi įgyvendinti.

Yra kokia šalis į kurią norėtum nukeliauti?
-Konkrečios šalies dabar negalėčiau išskirti, nors mane apskritai labai traukia kelionės. Noris pamatyti, kaip gyvena skirtingų kultūrų žmonės, pamatyti skirtingo garbanotumo kalnų, skirtingo mėlynumo jūrų. Tada manau gal ir galėčiau įvardyti kampelį, į kurį norėtųsi sugrįžti.

Tavo mėgstamos vietos Vilniuje?
-Man patinka parkai. Čia tos kalvos prie Vilnelės, užkyli į viršų ten kur yra Trijų Kryžių kalnas ir ten prasideda. Žiemą ten išvis gerai buvo – žmonių beveik nėra, tik vienas kitas. Markučiai, nuostabi vieta. Visai it kaime pasijunti. Bet ir pats senamiestis žavingas. Ir iš vis Vilnius, kuo toliau, tuo vis labiau stebina atverdamas visokių paslapčių, tik dabar čia jų aišku neišduosiu. Geriausia pačiam atrasti.

Kokios tavo mėgstamos knygos. Ką šiuo metu skaitai?
-Dabar daugiausia skaičiau pasakas. Ir tose pasakose atrandu tokių dalykų, kurie iš mano galvos jau buvo išsitrynę ir dabar labai gera vėl atgaivinti tas smegenų ląsteles, kurios atsakingos už „fantazieriaus“ puoselėjimą. Pasakos ir panašios specifikos literatūra labai lavina fantaziją, o pastaruoju metu jaučiau, kad ji jau buvo nusausėjus.
Skaitau ir tas rimtas knygas, bet dabar, kai buvo žiema, daugiau autobusu važinėjau ir ten sunku skaityti kažkokią rimtesnę. Perskaičiau Biseto pasakas – jos yra nesveikai nuostabios, o dabar skaitau Mažąjį Princą.

Kokie tavo filmai?
-Dėl filmų tai šiuo metu nedaug jų žiūriu. O ir išskirti kažką iš žiūrėtųjų ne taip paprasta. Čia gal kaip su kelionėm, taip ir su filmas kiekvienas savitai įdomus.

Muzika? Gal koks atradimas buvo nesenai?
-Muziką įvairią, amplitudė labai didelė. Ir aišku geriausia tai gyvai klausytis, todėl nevengiu eit į koncertus. Dažniausiai žinoma tenka pasiklausyti lietuvaičių, kaip Atalyja, Banda Dzeta, Working Hobo. Bet labai super, kai atvažiuoja iš svečių šalių. Štai ir dabar vyksta NORDTRAD – skandinavų, finougrų ir baltų tautų tradicinės muzikos festivalis. Mėgstu labai įvairių tautų instrumentinį folklorą.

Gal yra Vilniuje kas nepatinka? Kokia problema. Kažką sutvarkyt reikėtų. Sereikiškių parkas tarkim?
-Sereikiškių parkas tai jo. Bet man įdomu tai, kad jau tiek laiko praėjo, kai jį ten kapsto, o man tik dabar jo jau tikrai trūkt pradeda. Gal kad pavasaris. Nors tai, kad jis uždarytas, suteikė progų atrast naujų vietų. O ir šiaip aš stengiuos kuo mažiau akcentuoti problemas. Stengiuosi į jas žiūrėti iš teigiamos pusės, nes juk praktiškai kiekvienoj situacijos galima tą pusę atrasti. O ir tos probleminės situacijos daug ko gali išmokyt.

Ačiū tau Egle.

5 komentarai(ų) | comments »

  • geD sako (said):

    pasiilgau seno laimikio, kai laimikiai buvo laimikiais..

  • Julius Narkūnas sako (said):

    geD, kad ir žmonės gatvėje pasikeitė :)

    Man patinka mūsų reporterių išplėstiniai interviu ir nuotraukos. O jeigu yra dar žmonių, norinčių prisijungti prie Laimikio komandos (reporteriais, kūrybinių veiklų koordinatoriais ir meistrais) – visada lauksime: laimikis[eta]laimikis.lt :)

  • aleksandras, (author) sako (said):

    tiesa ta, kad su Eglę esam ir anksčiau kelis kartus susitikę, bet šį kartą viskas įvyko netyčiom, o ji įdomus žmogus tad nepraleidau progos. :)

  • CTZN sako (said):

    gerai pagauta nuotaika :-)
    daugiau spalvingu ir sypsningu laimikiu!

  • monika_s sako (said):

    gerai, kad žiema pagaliau baigėsi :) norėtųsi ir man daugiau spalvų, bet patinka ir tai, kad kalbinami įvairių gyvenimo būdų žmonės, įdomu skaityti :)

Palik komentarą! |Leave your response!

Būk korektiškas! Be pykčio :)

Susikurk savo Gravatarą.

\