Į pradžią » Linking things

Linking Things: Gabrielius (textile.mono.lt)

1 April 2012 7 komentarai(-ų)

Autorius: Laimikis.lt

“Linking things” is one of our subprojects, which builds bridges between talanted Lithuanian designers and passers-by, who get an item from designers’ collection as a gift. This time we are happy to present Gabrielius, Vilnius based textile artist and the author of original series of decorated textile items (t-shirts, bags, etc). He runs textile.mono.lt gallery, where one can easily find cozy textile patterns and order some lovely items.

“Keliaujantys daikčiukai” yra vienas iš mūsų sub-projektų, kurio tikslas – pristatyti jaunus Lietuvos dizainerius ir įvairių daikčiukų kūrėjus, įteikiant praeiviams dovaną iš dizainerių kolekcijos. Šį kartą su džiaugsmu pristatome Gabrielių, tekstilės menininką iš Vilniaus, kurio darbus galima surasti ir įsigyti jaukioje tekstilės galerijoje textile.mono.lt. Gatvės laimikiams jis perteikė puikią dovaną: marškinėlius, papuoštus šilta ir smagia aplikacija.

Laimikis: Gabrieliau, kokie keliai atvedė prie tekstilės?
Gabrielius: Kelias prie tekstilės kiek vingiuotas ir kupinas netikėtumų, bet tokia jau ta tekstilė – tai marga, tai nemarga, tai banguota, tai paprasta. Nors turiu pusseserę, labai gerą ir gražią tekstilininkę, ta tekstilė buvo labai toli nuo manęs kaip kokie Telšiai. Matote, aš labiau prie grafinio dizaino ir flomasterių. Visgi, atėjo gyvenime toks laikas, kai kartas nuo karto ėmiau sėdėti ant suoliuko. Ir taip kažkada besėdint ir per daug negalvojant man gimė ūpas daryti su tekstile tai ką padariau po to. Iš pradžių net nežinojau ką daryti, tai pažiūrėjau į 2 ct. Monetos herbą ir jis man maždaug taip pasakė: tai štai Vytis ant žirgo. Nuo jo viskas ir prasidėjo.

Laimikis: Dabar tavo online galerijoje (textile.mono.lt) daugiausia marškinėlių ir rankinukų, yra puikių tekstilinio šrifto pavyzdžių. Kai kurie iš tavo sukurtų personažų skatina galvoti apie galimybę iliustruoti pasakų knygą tavo darbais. Gal turi kokių nors projektų, susijusių su kitokiais tekstilės panaudojimo formatais?
Gabrielius: Kaip jau visi žinome, tekstilės panaudojimo galimybės yra neribotos. Mano gyvenime ji yra gana nauja meilė. aš dar tik čiupinėjuosi su ja. Nežinau į ką visa tai gali išvirsti laikui bėgant. kol kas kažko naujo neplanuoju, bet ką žmogus gali žinoti, kai kitąsyk prisės ant suoliuko? Gali pakilti jau kitu žmogumi ir daryti nežinia ką.

Laimikis: Įkvėpimo šaltiniai, klausoma muzika, skaitomos knygos, mėgstami filmai-animacija.
Gabrielius: Na, tie šaltiniai yra tradiciniai: gamta ir jos vaikai – žvėrys ir jų vaikai. Paskutiniu metu labiau klausau šią muziką: Kutiman, Chinese man, The knife man, Beck man. Prieš kurį laiką žiūrėjau labai gražų ir įdomų filmą Išsiskyrimas. Aleksandro Petrovo ir Jurijaus Noršteino animacija yra labai graži. Kalbant apie knygas, neseniai džiaugiausi Čiarlio Bukowskio arklienos kumpiu, bet būtina geruoju paminėti Michailą Bulgakovą ir Saulių Tomą Kondrotą.

Laimikis: Tavo maršrutai ir įdomesnės vietos mieste.
Gabrielius: Net nežinau kas gražesnio be žvėryno yra mieste. Kalvarijų turgus – viena linksmesnių vietų. Nežinau kodėl, bet ten visada renkasi linksmi žmonės pasidalinti visokiais dalykais. Ta turgaus aura labai gera, ypač savaitgalį, vasarą, mmm…

Laimikis: Jeigu pats imtum iš savęs interviu, ko paklaustum?
Gabrielius: norėčiau kai ką sužinoti, tad paklausčiau: Gabrieliau, kada nupieši liūtę Jolitą?

Spėjame, kad Gabrielius liūtę Jolitą jau spėjo nupiešti, dar daugiau, spėjo įgyvendinti vieną iš savo sumanymų – kurti tekstilės graffiti:

Nuo interviu praėjo nemažai laiko: žiemą ieškojome, kam įteikti puikius Gabrieliaus marškinėlius. Ir tik atėjus pavasariui suradome (apie tai – kitame įraše). Likome pakerėti ne tik originalių ir linksmų aplikacijų. Gabrieliaus darbus skiria dėmesys detalėms (pavyzdžiui, be pagrindinės aplikacijos marškinėlius puošia ir smulkūs, bet svarbūs spalvoti inkliuzai). Su meilė ir kruopštumu sukurti marškinėliai turi savo šiltą “aurą”, kuri atsiskleidžia, juos pamačius gyvai – tad nuotraukos pilnai negali neperteikti šių daiktų žavesio.

O štai ir marškinėliai, kuriuos Gabrielius perdavė gatvės laimikiams – gražiai įpakuotus ir su įdėtu kvietimu į Aikido klubą “Sūkurys”:

Daugiau: textile.mono.lt.

Recent “Linking Things” posts:
psyzoo.ru: o1 + o2;
eglesmolinukai.lt: o1 + o2;
more things

7 komentarai(ų) | comments »

  • zhenia sako (said):

    Man labai patinka! Novatoriškumo ir nostalgijos kombinacija (nes aplikacijos primena vaikystėje nešiotus marškinėlius:)

  • debesiu sako (said):

    och, kokie žavūs!!

  • wr sako (said):

    Be tekstilės čia yra ir savotiškas pixel art, kai visi tie žvėriukai susideda iš trikampių, trapecijų ir pan. Labai tiksliai ir įdomiai parenkami kiekvienam gyviui formos.

  • festafeta sako (said):

    negaliu atsigrozeti, butu gerai tureti plugina tekstiliniu uzrasu generatoriui. sunku isivaizduoti, kiek prireikia laiko ir jegu vienam uzrasui sukurti, bet jau uzsisvajojau apie suknele, papuosta ivairiais uzrasais.

  • Laimikis » Blog Archive » Linking things: Gabrielius for Kęstutis & Monika sako (said):

    […] a 2nd part of Linking Things project, devoted to a textile artist Gabrielius (textile.mono.lt) and decorated […]

  • sa_sha sako (said):

    įkvepia imtis eksperimentų!

  • sonata sako (said):

    labai puikūs darbai!
    ne pirmas kartas ateinu akių paganyti

Palik komentarą! |Leave your response!

Būk korektiškas! Be pykčio :)

Susikurk savo Gravatarą.