Į pradžią » Other

Be2gether 2010 ir Mc Messiah

7 July 2010 4 komentarai(-ų)

Autorius: Giedrė Juzėnaitė

A photo-jam and an interview with one of the participant of B2G 2010 – Mc Messiah.

O štai ir reportažas iš B2G festivalio ir šūsnis nuotraukų! Be abejo, ištikimi festivalio dalyviai atsimena Mc Messiah pasirodymą 2008 metais. Po dviejų metų jis vėl grįžo, su šiltais prisiminimais: „Jautėmės, lyg būtumėme masažuojami tūkstančio malaiziečių rankų. O atsiminimus pasipasakosime anūkams.“ Taip kalbėjo apie 2008 metų pasirodymą „Be2gether“ festivalyje. Mc Messiah tų metų festivaly labiausiai patiko „Tricky“ ir „Groove Armada“, o šįmet jis labiausiai laukė „Roots Manuva“.

Kai kas piktinasi, kad festivalis tapo komerciškas, Mc Messiah pateikė savo nuomonę: „Akivaizdu, kad noras įtikti visiems klausytojams pastaruosius verčia klajoti tarp jiems nesuprantamos muzikos scenų, sumenksta tikimybė sutikti sielos brolių. Kita vertus, tokia ir festivalio idėja — „be together“, taigi galbūt užuot paniškai bėgiojant nuo scenos iki scenos ir ieškant didžėjaus, kurio klausai kiekvieną savaitgalį, verta stabtelėti ir paieškoti savyje panko (bliuzisto-džiazisto-reperio-reiverio-rokerio (…)) dvasios. Kita vertus, Lietuvai būtinai reikia turėti ir komercinį festivalį, kad viskas nesibaigtų vien koncertais su alaus ir kraujo puta Vingio parke ar prie Katedros. Nemanau, kad b2g kaip nors neigiamai veikia kitus, supraskite — nekomercinius festivalius.“

Pats muzikantas yra dažnas įvairių festivalių dalyvis ir lankytojas: „Mėgstu aš festivalius, mėgstu. Lietuvos vasara itin turtinga festivaliais (ir nereikia prikaišioti, kad Vokietijoje jie vyksta kas savaitę — griūtum negyvas po tiek). Jie paprastai už žmogų suplanuoja visus jo savaitgalius ir žmogus po to lieka tik dėkingas. Satta Outside, Tundra, Supynės, Pasaka iš rūsio, Tamstos festivalis… Baisu net ką praleisti!“. Mc Messiah buvo ilgametis „Hip hop kemp“ ir „Splash“ festivalių lankytojas. Na, o pabaigai Mc Messiah palinkėjimas laimikiui: „Laimikiai, spirgėkit kaip grikiai! :)”

Festivalio scenų akimirkos:




…………………………………………………………………………….
Related posts:
B2G: Andrius Mamontovas,
B2G dalyviai: ‘o7 ‘o8, ‘o9’

4 komentarai(ų) | comments »

  • klajunas sako (said):

    shiaip, jis istiruju yra teisus… bent jau as kiekvienam festivaliuj zinau ka noriu pamatyt….

  • kadabra sako (said):

    Kelios nuotraukos tikrai vilioja, bet šiais metais nepavyko nuvažiuoti…. O kas tos baltos meškos? :D

  • momomo sako (said):

    tos baltos meškos latviai Instrumenti :}
    http://www.youtube.com/watch?v=LSlUHyt9jFw&feature=channel

  • zhenia sako (said):

    labai pozityvios meškos!

Palik komentarą! |Leave your response!

Būk korektiškas! Be pykčio :)

Susikurk savo Gravatarą.