Į pradžią » Urban games & interventions

Stories Generator for Researchers Night 2012

3 October 2012 6 komentarai(-ų)

Autorius: Laimikis.lt

ENG: It have been already four years we developed “Web_0: Street Blog” project, installing a special communication platform in the city and providing passers-by with interactive tool both for off-line and on-line communication. Street Blog was installed in various places in Vilnius, Kaunas, Vienna and Stirling. For each new context and goals we develop a new design of the installation. This time we turned Street Blog into Story Generator.

Stories Generator is a simple machine for creating collective stories. It was inspired by the Surrealists’ game “Exquisite corpse” and the Logic Machine by Raymundus Lullius’s. Stories Generator was designed for Researchers Night and was launched at Faculty of Philosophy, Vilnius University. In four hours it was covered by various combinations of words and phrases.

LT: Įsivaizduokite – viename iš galimų pasaulių pasinėręs į loginės mašinos principų apmąstymus, Raimundas Lulijus užsuka į siurrealistų vakarėlį, kur anie kaip tik mėgaujasi žaidimu “Grakštus lavonas skanaus jauną vyną” – ir sukuria Istorijų Generatorių.

Istorijų generatorius – paprastas mechanizmas, skirtas kolektyvinių istorijų kūrimui. Atsakydami į paprastus klausimus, praeiviai dalyvauja bendros istorijos kūrime. O pasukant Generatoriaus ratus pasirodo vis naujos istorijų kombinacijos. Istorijų generatorius buvo išvystytas Gatvės Blogo pagrindu – ir tapo gera proga prisiminti, kad ši komunikacijos platforma keliauja Vilniaus ir kitų miestų gatvėmis jau ketverius metus. Priklausomai nuo konteksto ir tikslų, Gatvės Blogas keičia savo “išvaizdą”. Jis buvo instaliuotas ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Vienoje, ir Sterlinge, suburdamas šių miestų gyventojus ir lankytojus ne tik žaidybinėms veikloms, bet ir debatams miestams aktualiais klausimais.

Istorijos Generatorius buvo įrengtas Filosofijos fakultete Tyrėjų naktų 2012 proga. Planuojame surengti pakartotiną istorijų rašymo sesiją, o kol kas žvejojame įdomiausias pasakojimų kombinacijas, kad jas paskelbtume :)

The archyve of the Street Blog
Street Blog FB

6 komentarai(ų) | comments »

  • Laimikis.lt (author) sako (said):

    • Dvi princesės kai man to mažiausiai reikėjo Barselonos balkone kovojo su blogiu

    • Mažas paukštelis po pasaulio pabaigos tarp optinių iliuzijų grybavo.

    • Rūpintojėlis po šimto metų visų šventųjų bare grojo obojumi.

    Ir kitos situacijos.
    Galbūt reikėjo pavadinti šį dalyką Situacijų generatoriumi :)

  • praeivis sako (said):

    kai kurios kombinacijos man labai gražios. irgi esu nufotkinęs porą ;)
    Sokratas telefono budelėje tarp optinių iliuzijų pilstė iš tuščio į kiaurą. Slibinas likus 5 minutėms iki pasaulio pabaigos tolimoj šaly nusprendė pasirodyt :)

  • Blyksnė sako (said):

    ir aš buvau, ir net prisidėjau :)) va, Pinkis ir Makaulė – vakar prieš pusryčius – Banginio skrandy – melžė karvę.

  • CTZN sako (said):

    Čia tai bent, idėjų generatoriai jūs! )

  • Laimikis.lt (author) sako (said):

    praeivi, Blyksne, dėkui už kombinacijas :)
    vis neprisiruošiame surinkti visas ir paskelbti.

  • Laimikis » Blog Archive » WEB_0: Street Blog | Gatvės Blogas sako (said):

    […] Stories Generator: an application, developed specially for “Researchers Night 2012″ and designed for Faculty of Philosophy (Vilnius University). It’s a simple machine for creating collective stories, based on the idea of Logic Machine by Raymundus Lullius and the the Surrealists’ game “Exquisite corpse”. […]

Palik komentarą! |Leave your response!

Būk korektiškas! Be pykčio :)

Susikurk savo Gravatarą.

\