Į pradžią » Other

Blogomanija: o3

26 January 2011 17 komentarai(-ų)

Autorius: Giedrė Juzėnaitė

While it is so cold outside, we catch people and their blogs on the net: please meet our new heroines Deimantė, Kristė, Gabija, who enjoy design, fashion and photography :)
.
Kol gatvės laimikiai slepia nosytes ir žandukus šalikuose ir kapišonuose, Giedrė gaudo laimikius internete. Pasitikite mūsų herojes Gabiją (bantik bantik), Deimantę (spintos guru) ir Kristę (feed your fashion animal). Smagaus naršymo! :)

Gabija Jankauskaitė

http://bantikbantik.blogspot.com/

Gabija studijuoja grafinį dizainą VDA, todėl jai vienas smagiausių dalykų buvo sukurti blog‘o apipavidalinimą. Nors pati jau senokai skaitė labai daug blogų, bet tik po poros metų pati nusprendė sukurti savąjį tam, kad galėtų pareklamuoti savo kurtus kaspinėlius, todėl jos blog‘as ir vadinasi „Bantik“. Gabija mėgsta blog‘us su kokybiškom nuotraukom: „ Pirmieji postai ir yra iš nuotraukų su kaspinėliais. Labai džiaugiuosi, kad mano sesė Luka mėgsta fotografuoti . Dar puikių nuotraukų gavau iš fotosesijos su Dalia , kuri susirado mane per blog‘ą. Labai džiaugiuosi, kad pradėjau blog’int, nesitikėjau, kad man taip patiks.“ Tačiau ji nemėgsta tų blog‘ų, kurių autoriai tik įdeda nuotraukas iš kolekcijų arba tiesiog gražias nuotraukas vieni iš kitų, todėl savo blog‘ą stengiasi išlaikyti asmenišką.

Populiariausias įrašas: Daug dėmesio susilaukė įrašas apie kalėdines dekoracijas restoranui Raw-raw

Gabijos mėgstamiausi blog‘ai:  Ji mėgsta skandinaviškus blogus:
http://www.lolitas.se/
http://blog.ungtblod.com/

Bei dizaino/namų/dekoracijų iliustracijų blog’us:
http://bloesem.blogs.com/bloesem/
http://poppytalk.blogspot.com/
http://50kvadrat.blogspot.com/
http://www.lengvidaiktai.lt/
http://www.missmoss.co.za/
http://fieldguided.blogspot.com/
http://www.finelittleday.com/

Deimantė Bulbenkaitė

http://www.spintosguru.lt/

Deimantė yra moksleivė iš Klaipėdos. Savo blog‘ą pradėjo rašyti 2007-ųjų metų gale ir vienerius metus sėkmingai jį rašė anonimiškai: „Tiesa, būtent dėl to, kad buvau tik mokinė ir bijojau skaitytojų reakcijos, blog‘ą rašyti pradėjauanonimiškai. Neretai sulaukdavau klausimų, ar dirbu mados industrijoje, kokia mano profesija, tad po kurio laiko nebeapsikenčiau ir nusprendžiau, kad jau laikas skaitytojams vis tik prisipažinti, kad juos mados klausimais konsultuoja ne profesionali mados kritikė, bet moksleivė, neturinti patirties.“ Šį blog‘ą Deimantė pradėjo rašyti paskatinta blog‘ų išpopuliarėjimo mados užsienyje. Todėl nusprendė keletą metų kauptą informaciją apie mados pasaulį perpasakoti Lietuvos „blogosferoje“. Savo blog‘ą ji paskyrė bet kokio amžiaus ir lyties žmogui, kuris domisi mada: „Skaitytojus supažindinu su įdomiausiomis mados pasaulio asmenybėmis, mados savaitėmis, dizainerių darbais, leidinių publikacijomis, jei straipsnyje skaitytojas atrado nelabai aiškią sąvoką – visus paaiškinimus gali rasti specialiame žodynėlyje. Tiesiog siekiu, kad mano auditorija būtų išsilavinę, mylintys madą žmonės, kurie atskiria haute couture nuopret-a-porter.“

Populiariausias įrašas: “Daugiausiai dėmesio iki šiol sulaukė mano parengta pavasario/vasaros 2010 sezono mados savaičių apžvalga su įdomiausiais renginių momentais, gražiausiomis akimirkomis ir ryškiausiomis tendencijomis. Taip labai daug skaitytojų susidomėjo mados sąvokų ir terminų žodynėliu.”

Deimantės mėgstamiausi blog‘ai:

„Nors pati rašau informacinio pobūdžio tinklaraštį, mano mėgstamiausi yra asmeniniai stiliaus blogai, gatvėsfotografijų tinklalapiai. Labai džiugu, kad nemažai mano mėgstamų bloggerių jau keliauja į didžiąsias mados savaites, stebi visus renginius, pasidalina nuotraukomis ir įspūdžiais su skaitytojais. Tai leidžia geriau susipažinti su garsiųjų „fashionweekų“ užkulisiais, pamatyti, kaip pats nepatyręs tinklaraštininkas bando prisitaikyti. Kasdien peržiūriu vos ne šimtą tinklaraščių (nors „bookmarks“ aplanke jų keli šimtai), tačiau mano mėgstamiausi yra „Sea of Shoes“, „Bryanboy“, „Jak & Jil“, „The Sartorialist“, „Garance Dore“, „Vanillascented“, „Chicmuse“, „Hanneli“, „Le Blog de Betty“, „Pandora“.“

Kristė Stankevičiūtė

http://feedyourfashionanimal.blogspot.com/

Kristė – moksleivė iš Vilniaus. Šį savo mados ir fotografijos megėjams skirtą blog‘ą pradėjo rašyti 2010-ųjų metų pradžioje. Jos blog‘o tikslas buvo pasidalinti savo kasdienybe su draugais ir pažįstamais, bet kuo toliau, tuo labiau daugėjo lankytojų iš visos Lietuvos ir užsienio.  Pradžioje ji bandė rašyti apie dalykus, kurie ją įkvepia, kokios ypatingos yra jos dienos, tačiau vėliau ji suprato, kad visko nemokės perteikti rašydama, ne taip kaip fotografuodama. Kristės blog‘as dabar užpildytas jos gyvenimo, mados, stiliaus nuotraukomis. O tai, kas svarbiausia, jog tai neleidžia pamiršti jos didžiausios aistros- fotografijos. „Nuostabu tai, jog nepraėjus nei metams, šį puslapį aplankė daugiau nei trisdešimt septyni tūkstančiai žmonių iš viso pasaulio ir tai labiausiai mane į priekį vedantis dalykas. Gera, kai gali kurti, dalintis ir sulaukti aplinkinių dėmesio.“

Populiariausias įrašas: “Sunday – Market day”

Kristės mėgstamiausi blog’ai:
http://wolvesandbucks.blogspot.com/
http://ohjamiee.blogspot.com/
http://troprouge.blogspot.com/
http://www.theblondesalad.com/
http://venus–in–furs.blogspot.com/

Anksčiau skelbėme: Blogomanija o2, Blogomanija o1.

17 komentarai(ų) | comments »

  • wr sako (said):

    Pirmas patiko:) Kalendorius super!:)

    antram pirma nuoroda į kitą blogą;)

  • Laimikis.lt sako (said):

    wr, ačiū! ištaisėme.

  • zhenia sako (said):

    Geras blogų rinkinukas! Patiko ta foto blogo idėja, kokybiškos nuotraukos, dabar žiūriu Bantik blogas, labai jaukus :)

  • povilas sako (said):

    kūrybingos merginos.

  • 0002 sako (said):

    pats kokybiskiausias ir idomiausias sekti blogas – bantik.

  • katins sako (said):

    O kelintos klasės moksleivė ta Kristė? Labai profesionalios nuotraukos ir fotikas koks!

  • Suzy Stake sako (said):

    Gabija, tikrai jaučiasi, kad tavo blogas asmeniškas, ir labai nuoširdūs postai ! Vienas mėgstamiausių, mano.
    Deimantės blogas labai profesionalus ir rimtas. Galima net gi sumaišyti su rimta svetaine :D
    O Kristės blog’e neretai matau susvetimėjimo, arogancijos. Relax girl ! Atrodo, kad akžką kopijuotų, būk savimi ;)

  • kadabra sako (said):

    man patinka blogai su nauju turiniu. nors tarp mados blogų šiandien jau galima paskęsti, feed your fashion animal patiko, nes autorė ne kopijuoja iš kitų blogų, o kuria savo turinį. sutinku su suzy, gabija gerai rašo, nors nuotraukos nėra jos pačios. ir labai miela ir išradinga bantiko blogo autorė (ak tos kasos!:)

  • Giedrė Juzėnaitė (author) sako (said):

    katins >> Kristė yra vienuoliktokė.

  • sonatta sako (said):

    puikūs blogai. jau iš anksčiau apžiūrėti, apskaityti :>

  • Laimikis.lt sako (said):

    sonatta-katine, labai gražūs daikčiukai tavo bloge,
    ypač tas žmogeliukas (prisegamas draugas) patiko :)

  • sonatta sako (said):

    ačiū, laimiki! maloniai nustebinai komentaru :>

  • Dalia sako (said):

    labas, malonu, kad atsirado nuoroda į mano blogą. tačiau kasitės iki Gabijos nuotraukų ilgai (per daugiau mažiau pankiškus ar asmeninius dalykėlius nuotraukose). štai nuorodos per kurias galite patekti į gabijos (bantik) nuotraukas:

    http://lemoninside.wordpress.com/2010/11/04/bantik-bantik/

    http://lemoninside.wordpress.com/2010/11/04/bw/

    http://lemoninside.wordpress.com/2010/11/04/reddish-and-green/

    cheers

  • Rūta sako (said):

    BantikBantik ir aš visai neseniai tik atradau, ir tikrai daugybė pagyrų autoriai. Na o Deimantę visi senai gerai žinom, skaitom ir “mylim” =)

  • skaitytoja sako (said):

    man patiko: nuoširdžios nuotraukos Bantik bloge, spalvingos mados savaičių apžvalgos Deimantės bloge ir makiažo eksperimentai iš Kristės blogo :)

  • Laimikis » Blog Archive » Blogomania: o4 sako (said):

    […] Anksčiau skelbėme: Blogomanija o3, Blogomanija o2, Blogomanija o1. Share it […]

  • Laimikis » Blog Archive » Blogomanija: o5 sako (said):

    […] • Anksčiau skelbėme: Blogomanija o4, Blogomanija o3, Blogomanija o2, Blogomanija o1. • Blogomanijos rubrikos autorės G. Juzenaitės blogas: The […]

Palik komentarą! |Leave your response!

Būk korektiškas! Be pykčio :)

Susikurk savo Gravatarą.