Į pradžią » Other

Be2gether: Andrius Mamontovas

4 June 2010 4 komentarai(-ų)

Autorius: Giedrė Juzėnaitė

We were happy to interview a well-known musician Andrius Mamontovas on his experience of Be2gether festival, as he was one of those musicians who had taken part in the very first B2G festival in 2007.

Šiemet įvyks ketvirtasis „Be2gether“ festivalis. Įvairios kritikos sulaukiantis, bet daugumos žmonių laukiamas ir mylimas. Garsėjantis ne vien puikia muzika, bet ir įvairiomis pramogomis festivalis pritraukia lankytojų ne tik iš Lietuvos. Šį kartą Laimikiui pasisekė pakalbinti 2007-ųjų “Be2gether” dalyvį Andrių Mamontovą, kuris pasidalino įspūdžiais iš pirmojo B2G festivalio.


[Nuotrauka iš A. Mamontovo archyvo]

Pirmasis blynas dažniausiai būna prisvilęs, bet „Be2gether“ festivalio pradžią Andrius laiko sėkmingu: „Tai buvo puikus startas naujam festivaliui Lietuvoje. Nelabai galėčiau pasakyti, ko trūko, nes tai buvo labai natūralus ir gaivališkas renginys.” Pasak didžiųjų Europos festivalių virtuvę išmanančio muzikanto, galbūt „Be2gether“ dar ankstoka gretinti su kitais. Jo nuomone, šiam festivaliui dar reiktų užaugti ir sustiprėti. Kokia linkme galėtų vystytis šis festivalis? Andriaus manymu, kol kas jam dar trūksta pasaulinio garso atlikėjų ir grupių. Tačiau jis tiki, kad tokių atlikėjų festivalis sulauks, kai jis augs ir populiarės.

Andrius pasidalino, kad jam ir pačiam patiko groti 2007 “Be2gether” festivalyje, tiesiog tvyrojo gera nuotaika ir buvo daug energijos. Festivalis sutapo su 4o-uoju muzikanto gimtadieniu, tad pasirodymas pasipildė geros nuotaikos doze: „Neįsivaizduočiau geresnio būdo švęsti tokią sukaktį”. Iš pasaulinių festivalių Andriui labiausiai patinka Amerikoje vykstantis Lollapalooza festivalis.


[Nuotrauka iš A. Mamontovo archyvo]

Kekvienas iš mūsų laukia savo muzikinio favorito atvykimo į Lietuvą; Andrius norėtų Lietuvoje sulaukti Leonard Cohen pasirodymo, bet šiemet „Be2gether“ festivalyje jis labiausiai laukia „Empire Of The Sun“, kaip ir dauguma kitų šio festivalio dalyvių ir klausytojų. O Laimikio skaitytojams Andrius Mamontovas linki gero festivalio!

4 komentarai(ų) | comments »

  • povilas sako (said):

    gerai skaitosi :) buvau b2g 2008 ir 2009, bet siu metu Empire of the Sun visai nesuviliojo…

  • 356 sako (said):

    Labai patiko pirmoji Andriaus nuotrauka, tokia gyva, nestandartinė. Ir dar, sutinku, kad festivaliui kol kas trūksta žvaigždžių, nors aš tikiu, kad jie užaugs! :-)

  • zhenia sako (said):

    man “Empire Of The Sun” visai nepatinka, skirtingai nei Mamontovas :)

  • Laimikis » Blog Archive » Be2gether 2010 ir Mc Messiah sako (said):

    […] Related posts: B2G: Andrius Mamontovas, B2G dalyviai: ‘o7 ‘o8, ‘o9′ Share it […]

Palik komentarą! |Leave your response!

Būk korektiškas! Be pykčio :)

Susikurk savo Gravatarą.