Į pradžią » Other

34mag.net: Vilnius guide

29 June 2012 4 komentarai(-ų)

Autorius: Jekaterina Lavrinec

34 mag.net has posted Vilnius guide for Belarusians and asked several Vilnius citizens for recommendations. What places would you recommend to Vilnius guests? We picked up several sites for this mag. My choices for this Vilnius guide were Lukiškių sq. as a place for urban picnic and artistic interventions, cafe at Skalvija cinema as a relaxed place for table games, old cinema journals and special nameless cocktail with rum and Literatų str., where art meets poetry and graffiti.


photo by Elena Grimalienė

34mag.net paskelbė Vilniaus gidą baltarusių kalba. Visada smalsu, kaip mūsų kaimynai mato šį miestą. Beje, jau ne kartą tenka girdėti, kaip miesto svečiai giria vietinės transporto sistemos lankstumą, ypač mikriukus (šiuo požiūriu savivaldybės pozicija radikaliai kertasi su turistų poreikiais).

Įdomu, kokias tris vietas pasiūlytumėte aplankyti miesto svečiams? Mano pasirinkimas buvo miesto piknikams ir meninėms intervencijoms tinkanti Lukiškių aikštė, neįpareigojanti ir jauki kavinė Skalvijos kinoteatre, kur galima surasti miesto žaidimų, senų kino žurnalų, ir paprašyti barmeną padaryti pavadinimo neturintį kokteilį romo pagrindu, kuris jau tapo šios vietos programos vinimi. Ir be abejonės, svečius turi nudžiuginti Literatų str., kur poezija susitinka su menu ir grafičiais :)

Related: Naked Vilnius: non-tourist guide

4 komentarai(ų) | comments »

  • Blyksnė sako (said):

    Nuvesčiau į swedbanko terasą, bendrai man patinka visa Neries pakrantė iš tos pusės, o tada jau per Baltąjį tiltą į indiško maisto kavinę Gedimino prospekte.

  • praeivis sako (said):

    tikrai įdomus ir labai detalus gidas, nors baltarusiškai suprantu tik tiek, kiek sugebu atpažinti rusiškus žodžius :)) bet matosi, kad pateikta ir praktinių patarimų, ir stengiamasi suinteresuoti publiką. geras tas mūsų Vilnius :))

  • Laimikis.lt sako (said):

    Blyksne, visiškai pritariame dėl dešininio upės kranto! :)
    praeivi, uhu, šis gidas palieka malonų įspūdį, nors irgi ne kiekvieną žodį suprantu.

  • kadanbra sako (said):

    viena keisčiausių gatvių Vilniuje yra ta, kur veda nuo kiaušinio link stoties, gal Klaipėdos? tarsi į kitą miestą patenki…

    o iš kinoteatrų, aišku, Pasaka. nors nesilankiau ten jau kokius metus, ar daugiau! beje, ir vyninė ten pat nebloga.

Palik komentarą! |Leave your response!

Būk korektiškas! Be pykčio :)

Susikurk savo Gravatarą.